Stora Teatern i Göteborg

”Stora Teatern är ett namn som förpliktigar. I över 150 år har Göteborgarna kommit hit för att skratta, gråta, förundras och förföras under kristallkronorna.”

Stora teatern, eller Storan som den kallas, är en 30 meter hög vit stenbyggnad uppförd i mitten av 1800 talet som sätter sig (likt de flesta byggnaderna i Göteborg) lite mer i leran för varje år, men läget är under kontroll.

Denna byggnad står stolt på adressen Kungsparken 1. och har ingången till trädgårdsföreningen mitt emot sin entré. Bakom designen står arkitekten Bror Carl Malmberg. Teatern invigdes den 15 september 1859 och gick till en början under namnet Nya Theatern men blev senare Stora Teatern år 1880.

Läs mer om Stora Teatern

Att göra där

Kulturförvaltningen administrerar numera uthyrningen av salong och klubbscen till arrangörer av musik och scenkonst. Här spelas konserter & hålls föreställningar, det finns en hel kulturell gottepåse att gräva i.