Gamla posthuset i Göteborg

Posthuset ligger vid Drottningtorget i Göteborg, ritades av göteborgsarkitekten Ernst Torulf och stod klart i maj 1925. Byggt i Bohuslänsk granit.

På sin tid var detta Göteborgs pampigaste byggnad med sin nyklassicistiska stil och granit från Bohuslän. Det diskuterades ett par år kring posthusets position innan den började byggas på drottningtorget, eller tomt 67 A, som blev den slutgiltiga platsen. Argumentet för Posthusets position: ”..spara korrespondenterna tid och arbete och ej betunga dem med onyttigt fjät som avsides läge medför.”.

Numera är gamla posthuset hotell sedan 2012.

Posthuset ligger vid Drottningtorget i Göteborg, ritades av göteborgsarkitekten Ernst Torulf och stod klart i maj 1925.

Läs mer om Gamla Posthuset & Nyklassicism

Att göra där

Posthuset går numera under namnet ”Clarion hotell post” och är ett av hotellen i kedjan Clarion. Byggnaden är öppen för allmänheten och har restauranger, skönhetssalong, after work etc. men det går absolut bra att bara gå in och ta en resa tillbaka i tiden.